2012-09-27

tema | belysningDet var ju många som tyckte att det var en tuff start i Fabriken när vi började med hallen. Det hade jag inte svårt att hålla med om faktiskt, men just därför var det extra inspirerande och spred ändå en skön känsla i Fabrikens alla hörn tyckte jag. Veckans torsdagstema kommer garanterat sprida ett inspirerande ljus i våra rum. Men just detta tema tycker jag är jättesvårt att göra något av. Och alldeles precis just därför ser jag fram emot stundande inspirationssurf. Jätte mycket. För jag tycker precis som jag skrev på Fabriken att det här med belysning är svårt.
 
Jag läste exempelvis någonstans här om dagen att det där med taklampa och bra allmänbelysning inte hörde ihop så som jag trodde. En bra allmänbelysning är det ljus som du inte ser riktigt var det kommer från, dolda ljuslister och klokt placerade upplights exempelvis. Men taklampan spelar en stor roll för rummets möblering. Ett rum utan taklampa kan lätt kännas lite ofärdigt. Suck. Jag som nyss monterade ner en ful taklampa i vardagsrummet och tyckte att det blev mycket bättre utan. Då har jag fel då eller!? Äsch, jag tycker som jag tycker ändå.


Men det där med mysbelysning och fina små lampor är samtidigt något jag är galet förtjust i och konsten att inreda med ljus vill jag verkligen utveckla. Jag börjar med att surfa runt hos Fabrikens medlemmar och kollar in vad de har för ljusa idéer.
 
 
Förresten är du medlem i Fabriken? Då hoppas jag att du inte missar chansen att delta i den fina utlottningen som sponsras av den fina webbutiken

 
 
kram | tina
 
 

4 kommentarer:

 1. Jag har surfat runt en del nu. Alltså mycket inspiration i dag säger jag. Så även här. Hade önskat se mer av den lilla gula lampan. Finns den i något annat inlägg. Ser väldigt härlig ut!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Och jag fullkomligt älskar din gula lampa som ser ut som en dusch nästan och som jag alldeles glömt varifrån den kommer trots att jag har den på min önskelista nånstans i topp.

  SvaraRadera
 3. Åh den gula lampan!! Är det Swedese? De är grymma tycker jag.
  Belysning är spännande... Älskar lampor och har på tok för många och talesättet "Mycket vill ha mer", stämmer på mig. Tyvärr... Ingen glad plånbok alltid.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Älskar belysning och i synnerhet bordslampor. Har på tok för många, talesättet "mycket vill ha mer" stämmer i det här fallet på mig. Inte alltid en glad plånbok.;)... Den gula lampan är verkligen grym. Är det Swedese?
  Kramkram!!

  SvaraRadera


Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar!
kram | Tina