2012-09-20

tema | höstplanteringNär jag gick hemma föräldraledig och i ärlighetens namn också under tiden jag pluggade (vilket jag gjorde när barnen var ganska små) så var det nästan alltid slut i portmonän alldeles lagom tills det var dags att plantera de första vårblommorna i utekrukorna. Vart enda år. Men allt som oftast kände min kära mor av det och kom med en kasse blommor. Åh va jag uppskattade det!
 
 
 
 
Nu är det ju inte vårplanteringen som är aktuell, men jag kom liksom att tänka på det när jag funderade kring detta. Lite långsökt kanske. Men ändå. Jo för att, lika länge som vårplanteringen lät vänta på sig förr, lika länge låter höstens omplantering vänta på sig. Kanske inte så mycket för att portmonän är tom, nej inte alls. Utan för att det är så fruktansvärt fullt upp med annat. Så fort vindarna blir kalla och solstolen är inaktuell så vill jag liksom vända in i huset. Börja greja och ändra så att hösten blir mysig inne liksom. Så jag glömmer av utekrukorna lite. Går förbi utan att se.
 
Men i år blev det nån slags halv-variant. Oturligt nog dog den ena krukans innehåll ganska sent på sommaren. Istället för att köpa nya sommarblommor fegade jag liksom och köpte 10 taklöksplantor och puttade ner. Bra så. Nu behöver jag inte klura mer på detta innan det är dags att tänka advent. Typ smart!?
 
Men kika för all del in på Fabriken. Där finns det massor av härliga höstplanteringar som inte är lata fegis varianter som min!
 
 
 
kram | tina
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Åh så fint och enkelt. Bara det inte blir en regnig höst. För då måste taklöken få lite tak över sig. Annars ruttnar de. Vet jag av erfarenhet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har tak redan, det är precis som du skriver en förutsättning om den inte är planterad i rabatt. Jag har också haft slemmiga ruttnade taklökar genom åren ;)

   kram tina

   Radera
 2. Jag gillar mörka toner i foto nu. Det är väl hösten kan tänkas. Gillar din bild.

  SvaraRadera
 3. Taklök - aldrig hört talas om. Kan ruttna? Låter livsfarligt. Håller mig borta från det. Kör på säkra kort.

  Gillar ditt mörka foto. Känns så nu. Vackert, vackert!

  SvaraRadera
 4. Tycker om det du skriver, plånboken är inte alltid full, men man kan tycka om finheter för det. härligt med din mamma som kom med blommor.

  Tiden den är också svår att ro på ibland

  Kram Lissen

  SvaraRadera


Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar!
kram | Tina